Ajatuksia elämän aavalta ulapalta

Jyt-Ky ja Sät-Ky tappelevat

Perussuomalaisten uuden johtajan huumassa, katse taaksepäin. Oli vuosi 2011, kun ”Tuu-uli Iso- Jyy-yt-Ky!”. Siitä alkoi Persujen taival hallituspuolueeksi. Tuolla hetkellä Suomen vanhoissa puolueissa saatiin Sät-Ky. Jytky juotti katkeran maljan sätkyn saaneille vanhojen valtapuolueiden johtajille.

Jytkyn jälkeen huhuiltiin Eurooppaa odottavasta pakolaisaallosta – tosin tuolloin ”me tienattiin Kreikan tukirahoilla”, eikä asia ehtinyt koskettamaan Suomea. Kriiisin iskettyä pääministerimme jopoili polvihousuissa julistaen, että pakolaiset ovat pelkkä rikkaus ministeriä kainommin hymyilevälle, tavalliselle, katkeralle kansalle. Toistakin stemmaa politiikkojen kuorossa laulettiin.

Inhottujen jytky-persujen inhottu, muodollisuuksista piittaamaton, töksähdellen asiaa puhuva Halla-aho oli jo pitkään vihjaillut Suomeakin kohtaavista pakolaisongelmista. Koska asian toi esille Persut, eritoten inhottu Halla-aho – ja koska jytkykatkero kiersi puoluejohtajien vatsassa - tulossa oleva pakolaisongelma oli syytä unohtaa jo siksi, että Persut sen ensimmäiseksi hokasivat. Joskus lipsui.  Muistan tv-keskustelun, jossa E. Heinäluoma (sd.) ja B. Zyskowicz (kok.) puhuivat pakolaisongelmasta kuten Halla-aho, tosin salonkikielellä. Asia tiedostettiin, mutta siihen ei voinut tarttua, sillä silloin olisi myönnetty Persujen olleen oikeassa – pahinta mitä jytkykatkeron nielleet vanhojen puolueiden pomot tiesivät elämässä tuolloin olevan. Persuvihalle piti saada kauniimmat kasvot.

Osa meistä tavallisista suomalaisista alkoi jo epäillä, tuleeko pakolaisten myötä vain mannaa. Heidät vaiennettiin syyttämällä rasismista tai määrittelemättömästä vihapuheesta. Valtataistelun pyörteissä ja rasismileimakirveen heilahdellessa, unohtui, että me tavan ihmiset huolestumme, kun olot ympärillämme muuttuvat. Kautta maailman ihmiset ovat varautuneita uuden edessä ja tulokkaat hyväksytään vain jos he täyttävät ”normit”; sopeutuvat yhteiskuntaan, opiskelevat tai tekevät työtä. Ystäviksi heidät hyväksytään, kun vuorovaikutuksen kautta ovat todettu luotettaviksi. Luonnollista itsesuojelua. Ei kansalaisten aitoa huolta voi poliitikot tai laki kieltää, huoli hälvenee, kun huoli on osoitettu aiheettomaksi. Ja kaiken taustalla oli jykevä hahmoinen Jytky – joka oli näsäviisaasti ilkeillyt vanhoille puolueilla ja joka ei saanut olla oikeassa. 

Uskon Suomen pakolaispolitiikan ”järkiperäistyvän” - maan ja kansalaisten kannalta. On pakko. Se voidaan aloittaa vasta, kun hyödyn asiasta voivat korjata muut puolueet kuin Persut. Tuo aika on nyt käsillä. ”Olen itsekin tiukan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kannattaja…, Suomen on autettava hädänalaisia, mutta muiden maahanmuuttajien on autettava ensisijassa itseään”, kirjoitti kansanedustaja Mikko Kärnä ,kesk.(Uusi Suomi 11.06.2017.) Näin se alkaa - pisteiden keruu.

Paljon on tapahtunut Persuissa. Se siitä. Ehkä pakolaispolitiikasta ja suomalaisten etujen puolustamisesta tulee seuraavien vaalien ”salonkikelpoinen” vaalivaltti.  Jos Eurooppaan ja Suomeen kohdistuisi uusi pakolais- / maanhantulija-aalto, voimme nähdä jopa sen, että puolueet suorastaan ”tappelevat” siitä kuka ehtii poimia ”haulit himaan” lupaamalla asiallisesti tiukentuvaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Taustalla haastajana ei vaani Halla-ahon haamu, vaan aivan oikea puolueen johtaja, europarlamentaarikko, tohtori, suorasuu, joka nyt nauttii tietyissä piireissä yllättävän suurta kannatusta. Kun "Iso-Jytky" ei enää haasta hallistusta, vaarana on Halla-Aho. Häntä ei saisi päästää niskanpälle. Tosin kielletyissä, vallan päältä ylenkatsotuissa kollektiivisissa tunteissa, inhimillisissä huolissa sekä peloissa piilee poliittinen voima. Heilläkin, jotka noin kokevat, on äänioikeus. Ja he voivat jopa äänestää "väärin".

 

P.S. Olin päättänyt, että ei sanaa Persuista. Aihetta on jo ruodittu täällä. Juttu oli ollut koneella. Päivitin. Vain tämän kerran.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Entäs persujen huuhaapuoli?http://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/201707020095117_iv.shtml

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#2
Onko Suomessa joku puolue, jolla ei ole huuhaapuolta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huuhaa ei ole kyllä muiden puolueiden tavaramerkki.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Halla-aho olisi saanut pakolaisasiaa edistettyä sata kertaa paremmin jos olisi pysynyt asiallisten poliitikoiden takapiruna ja hoitanut asioita sieltä. Mutta vallanhimo ei antanut periksi ja piti näyttää miten hän voi porukoineen voittaa puheenjohtajuuden ja kaikki johtopaikat puolueessa. Jussi ja vallankin kaverinsa puhuivat vallanhimosta ja ministeriydestä mutta sortuvat siihen itse. Tosin eivät älynneet että eivät kuitenkaan ole ainoa puolue hallituksessa ja törmäsivät "nyrkkiin". No, nyt ei oikein paljon ole väliä miten asioita hoitaa ,pakolaisia tule ja pakolaisia menee ihan riippumatta siitä mitä mieltä persut siitä ovat ja Halla-aho hoitaa EU:ssa Suomen intekraatio-osastoa ,eikä voi vaikuttaa siihenkään mitenkään.
Hyvin menee mutta menköön.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...,pakolaisia tule ja pakolaisia menee ihan riippumatta siitä ...

"pakolaisia" tulee kertaluokkaa enemmän kuin menee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin ja Jussi on puheissaan ollut kiinnostunut kummankin suunnan hoitamisesta uudella tavalla. Nyt hänelle on ihan sama miten näitä asioita hoidetaan koska puolueellaan ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa kumpaankaan suuntaan.
Sehän Jussille sopii koska ei hänen ollut tarkoituskaan saada asioita kuntoon vaan ainoastaan saada voimaa ja valtaa mutta epäonnistui kun ei ottanut huomioon että toiset eivät halua toimia hänen viitekehyksessään.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kaikkein ensimmäiseksi tahdon...((( kiittää kommenteista. Pari sanaa järjestyksessä.
2/Sinille: Pekka (3) alempana vastasi hyvin puolestani kysymykseesi. Jutussani en käsitellyt ko. puolueen huuhaata, vaan asetelmaa, jonka Jytky vanhoissa puolueissa -isoissa sekä pienemmissä - aiheutti; syvä hämmästys, katkeruus ja sitten viha, kun asialle ei enää voinut mitään. Demokratia oli puhunut. Olenko aivan väärässä?
Erkille: Lyhyesti: Olen tismalleen samaa mieltä.

Toimituksen poiminnat