Ajatuksia elämän aavalta ulapalta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 14 min 50 s sitten

Maalivahdin karmeat munaukset varastivat shown Mestareiden liigan finaalissa

6 tuntia 2 min ago

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali Kiovassa Real Madridin ja Liverpoolin välillä jää historiaan yhtenä dramaattisimmista finaaliotteluista. Liverpoolin saksalaismaalivahti Loris Karius teki itsestään ottelussa maailmanjulkkiksen, mutta ei suinkaan positiivisessa mielessä.

Real Madridin Karim Benzema teki yhden uransa erikoisimmista maaleistaan siirtäessään joukkueensa 1-0 -johtoon. Karius antoi pallon käsittämättömästi Benzeman haltuun. Karius ei edes katsonut, minne oli palloa heittämässä.

HJK muistutti futismatsin peliajasta Metroderbyssä – Yleisömäärä pettymys

26.5.2018 19:13

Stadin derbyjä ei jalkapallon Veikkausliigassa tällä kaudella nähdä, koska HIFK putosi viime kauden jälkeen Ykköseen. Lohdutukseksi tulivat ”Metroderbyt” Espoon FC Hongan palattua pääsarjatasolle.

HJK:n ja FC Hongan kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa pelattiin lauantaina ihanteellisissa sääolosuhteissa. Toisin kuin Stadin derbyissä, ei Töölön stadion Metroderbyssä kuitenkaan täyttynyt. Katsojia oli vain 5620.

Monacon aika-ajoissa suomalaispettymys – Daniel Ricciardolla taas menee lujaa

26.5.2018 18:53

Red Bull-tallin australialaisajaja Daniel Ricciardo dominoi Monacon F1-kisan aika-ajoja. Hän saavutti paalupaikan uudella rataennätyksellä 1.10.810.

Ricciardo on ollut kisaviikonloppuna jokaisen session nopein.

- Kyllä, on hyvä juttu. Nopein jokaisessa sessiossa. Vain kisa huomenna. Sitten juhlimme, Ricciardo sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Ricciardo uhoaa, että vire jatkuu kisassa.

- Tässä vatsassa on paljon tulta. Toistaiseksi olen antanut kaikkeni. Olen innoissani. Ollut muutama hyvä päivä, hän sanoi.

Jussi Halla-aho yllätti radiossa: ”EU:sta eroaminen ei ole realismia”

26.5.2018 12:35

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi Ylen Brysselin kone -ohjelmassa, ettei pidä Suomen eroa EU:sta realistisena. Hän kuitenkin korostaa jatkavansa EU:n kritisointia.

Kovana EU-kriitikkona tunnetun Halla-ahon arviota voi pitää yllättävänä. Jo Timo Soinin perussuomalaiset oli EU-kriittinen, mutta Halla-ahon johtamana kritiikki on syventynyt. Toisaalta perussuomalaiset ei ole virallisesti esittänyt Suomen eroa EU:sta.

Valtuutettu summaa: Sanoin Heikki Hurstin 50 000 lisäeurolle ei kolmesta syystä

26.5.2018 12:14

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta on hylännyt aloitteen kasvattaa rahaongelmien kanssa painivan Heikki Hurstin yhdistyksen rahoitusta. Lautakunnan jäsen summaa blogissaan, miksi äänesti aloitetta vastaan.

Susanna Koskeen pettynyt Orpo Ylellä: Kokoomuksella valmius vetäytyä sotesta, ”jos yhtälö ei toimi”

26.5.2018 11:00

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen Ykkösaamussa viime päivien sote-kuohuntaa. Hän vakuutti, että kokoomus ei jarruta sotea. Hän kuitenkin sanoi puolueen olevan valmis tarvittaessa vetäytymään uudistuksesta.

Viimein se sanottiin ääneen: Maakuntavaalit siirtyvät, uskoo Petteri Orpo

26.5.2018 10:25

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen Ykkösaamussa, että lokakuuksi suunnitellut maakuntavaalit luultavasti lykkääntyvät.

Kysymys vaaleista on ollut viime päivät ilmassa, kun soten aikataulu on törmännyt pahoihin aikataulupaineisiin, kun valiokuntakäsittelyt ovat venyneet. Näyttää siltä, että alkujaan kesäkuun alkuun uumoiltu sote-paketin äänestys siirtyy jopa heinäkuulle.

Nyt puhuu hallitusrivistä revennyt Susanna Koski: ”Valinnanvapaus jäisi jalkoihin”

26.5.2018 09:30

Kokoomuksen Susanna Koski äänestää sote-uudistusta vastaan eduskunnassa. Koski perustelee päätöstään Talouselämälle ja vetoaa muun muassa valinnanvapauden vaarantumiseen.

Hässäkkä tietosuoja-asetuksesta: Vanha vainooja Googlen kimpussa – amerikkalaislehdiltä yllättävä hätäratkaisu

26.5.2018 09:03

Kansainväliset suuret nettipalvelut ovat olleet huolissaan eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen GDPR:n vaikutuksista – eivät suotta. Valituksia väärinkäytöksistä on esitetty heti asetuksen ensimmäisenä vaikutuspäivänä.

GDPR:n siirtymäaika päättyi eilen perjantaina. BBC kirjoittaa, että valituksia on esitetty Facebookin, Googlen, Instagramin ja WhatsAppin toiminnasta saman tien.

Ronaldo vastaan Salah – Hyypiä povaa runsasmaalista ottelua

25.5.2018 23:16

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali pelataan lauantai-iltana Kiovassa. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool.

Real Madrid metsästää kolmatta perättäistä mestaruuttaan. Jos Real Madrid lauantaina voittaisi, olisi mestaruus Espanjan La Ligan joukkueille viides perättäinen. Real Madrid voitti Mestareiden liigan 2014 ja FC Barcelona 2015.

Real Madrid on voittanut nykymuotoisen Mestareiden liigan kuudesti. Lisäksi sillä on kuusi Mestareiden liigan edeltäjän Euroopan Cupin mestaruutta.

Maakuntavaalien lykkääminen yhä todennäköisempää – Ministeri Saarikko myönsi: Lokakuu ”osoittautunut kriittiseksi”

25.5.2018 17:50

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) myöntää aikatauluongelman maakuntavaalien järjestämisessä. Hänen mukaansa hallituksella ei ole aikomusta toimia oikeuskansleria vastaan.

Saarikon mukaan hallituksen viime kesänä päättämä maakuntavaalien ajankohta 28. lokakuutta 2018 on ”osoittautunut kriittiseksi” ja oikeuskanslerin suositus vaalien lykkäämisestä on otettava vakavasti. Saarikko vastasi toimittajien kysymyksiin perjantaina eduskunnassa. 

Hallitus sai ison tällin – Touko Aalto ilahtui: ”Koski, Harkimo ja Lepomäki uskaltavat sanoa sen ääneen”

25.5.2018 17:24

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto ilahtui Susanna Kosken ulostulosta. Koski kertoi Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä hallituksen sote-esitystä vastaan.

Tämä tarkoittaa, että hallitukselle on puolellaan enää 101 kansanedustajaa. Puhemies ei saa äänestää, joten hallituspuolueista äänestyksessä on mukana 104 kansanedustajaa 200:sta.

Karmea uutinen hallitukselle, nyt menee tiukaksi – Ilkka: Susanna Koski äänestää sotea vastaan

25.5.2018 16:14

Hallituksen jo ennestään niukka sote-enemmistö hupenee. Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä uudistusta vastaan.

Koski näkee ongelmia sekä aikataulussa että soten sisällössä, kuten julkisen talouden säästöissä ja valinnanvapauden toteutumisessa.

Johtaako tietovuoto asiakirjojen salaamiseen? Paula Risikko: ”Äärimmäisen vakavaa”

25.5.2018 13:58

Eduskunnan puhemiehen Paula Risikon mukaan perustuslakivaliokunnan tietovuodon johdosta on mietittävä, pitääkö menettelyjä tulevaisuudessa muuttaa.

Tympääntynyt Antti Kaikkonen vuotajasta: ”Pitää tonkia ja kääntää joka kivi”

25.5.2018 13:44

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei halua uskoa, että kokoomus pelaisi sote-peliä. Hän arvelee, että suurimmat sote-jarruttajat löytyvät oppositiosta.

Kimi Räikkösen ympärillä riittää taas huhuja

25.5.2018 13:34

Kimi Räikkösen sopimus Ferrarin kanssa on katkolla jälleen tämän kauden jälkeen. Räikkönen itse haluaisi jatkaa Formula ykkösissä, mutta Ferrari ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstään.

- Se riippuu täysin tallista ja he tietävät tasan tarkkaan mitä minä haluan. En aja Formula ykkösissä, jos minulla ei ole hauskaa. Ajamisen ilo on se mikä pitää minut täällä. Jatkopäätös on monen asian summa, ja ainakaan minun haluni ajaa täällä kilpaa ei tule katoamaan kauden loppuun mennessä, Räikkönen ilmoitti toiveistaan Monacossa Sky Tv:n mukaan.

Nyt tuli jyrkkä päätös – tietovuotoa pidetään erittäin vakavana: ”Ensimmäinen kerta 110 vuodessa”

25.5.2018 12:45

Perustuslakivaliokunta tiukentaa käytäntöjään tietovuodon takia. Valiokunnan lausuntoluonnos vuodettiin Ilta-Sanomille, mitä valiokunta pitää vakavana asiana.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia. Ilta-Sanomat julkaisi torstaina illalla tietoja valiokunnan lausuntoluonnoksesta. Sen mukaan valinnanvapauden voimaantuloa jouduttaisiin lykkäämään.

Ben Zyskowiczin toiminta hämmentää – IL: Kokoomus aloitti rajun sote-jarrutuksen

25.5.2018 12:00

Perutuslakivaliokunnan kokoomuslaisen varajäsenen Ben Zyskowiczin toiminta vaikuttaa hämmentävältä Iltalehden (IL) uutisoimien tietojen pohjalta. IL kertoo, että Zyskowicz jarruttaisi sote-lausunnon käsittelyä.

Valiokunnalta odotetaan kuumeisesti lausuntoa korjatusta valinnanvapausesityksestä. Viime kesänä esitys meni remonttiin juuri perustuslakivaliokunnan lausunnon takia.

Tämän takia Trump perui – Pohjois-Korea silti halukas neuvottelemaan

25.5.2018 11:25

Pohjois-Korea on edelleen halukas keskustelemaan Yhdysvaltojen kanssa milloin ja miten tahansa, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump perui torstaina kesäkuulle ajoitetun tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Ekonomisteilta tukea kokoomuksen miljardiehdotukselle: ”Varainsiirtovero ajaa ihmiset vääriin asuntoihin”

25.5.2018 10:37

Etenkin paljon omistusasunnosta toiseen muuttavat perheet ja henkilöt hyötyisivät varainsiirtoveron poistamisesta ja sen aiheuttaman loven paikkaamisesta oman asunnon myyntivoiton verovapauden rajaamisella ja kiinteistöverotuksen korotuksella. Näin sanovat Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus ja johtava tutkija Tuukka Saarimaa Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta (VATT).

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat